Tron Nedir? Tron (TRX) Ağı Nasıl Güvenli Tutulur? [ 6 Başlıkta İnceleme ]

Tron Nedir
Tron Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tron Nedir?

Tron Nedir? Tron, Tronix veya TRX adlı kendi kripto para birimine sahip, blok zincir tabanlı merkezi olmayan bir dijital platformdur. Singapur merkezli kar amacı gütmeyen Tron Vakfı tarafından 2017 yılında kurulan Tron, uygun maliyetli dijital içerik paylaşımı için küresel bir eğlence sistemine ev sahipliği yapmayı hedefliyor.
Başlangıçta öncelikle Asya’da satılan Tron, artık küresel olarak faaliyet gösteriyor. Platformun Ağustos 2021 itibarıyla 50 milyondan fazla hesabı vardı. Mevcut CEO Justin Sun tarafından kurulan Tron’un Singapur ve San Francisco’da ofisleri bulunuyor. 1990 yılından doğan Sun, aynı zamanda BitTorrent yani BTT dosya paylaşım programının CEO’sudur.

Tron (TRX) Nasıl Çalışır?

Tron  Nedir? Tron, çok az üçüncü taraf bağımlılığı olan veya hiç olmayan yeni bir merkezi olmayan internet yaratmayı hedefliyor. Mevcut durumunda, İnternet’e büyük ölçüde verilerin, web barındırmanın ve reklamcılığın çoğunu kontrol eden büyük şirketler hakimdir. Birçoğu bunu bir sorun olarak görüyor. Bunun nedeni, çok az kişinin İnternet’in nasıl çalıştığı üzerinde çok fazla kontrole sahip olduğu anlamına gelmesidir.

Tron, interneti çeşitli şekillerde “geliştirmeyi” hedefliyor

  • Verileri ücretsiz ve kontrolsüz tutarak
  • İçeriği doğrudan paylaşan kullanıcıları ödüllendiren bir içerik ekosistemi oluşturun
  • Oyunlar ve piyasa tahminleri gibi dijital varlıkların merkezi olmayan alışverişini sağlayan bir çevrimiçi altyapı oluşturarak.

Tron’un ekosistemi, verilerini pazarlamacılara satmayı amaçladıkları için kullanmak yerine (modern sosyal ağ sitelerinin yaptığı gibi) insanları içerikleri için ödüllendiren dApp’ler için tasarlanmayı faaliyete geçirmişlerdir. Türkiye’nin en çok yatırımcısı olan Dyorex hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından detaylı ulaşabilirsiniz.

Tron Ağı Nasıl Güvenli Tutulur?

Tron Nedir? Tron, onaylanmış bir hisse kanıtı konsensüs mekanizması üzerinde çalışır. Sistem, ağ doğrulayıcılarını her 6 saatte bir değiştirecek ve bu doğrulayıcıların her biri seçmenler (TRX belirteçlerini stake eden kullanıcılar) tarafından seçilecektir. Yazılım geliştirmeyle ilişkili olabilecek hatalarla mücadelede kitle kaynaklı yeni yöntemler sayesinde, Tron topluluğu geliştirmeye katkıda bulunma ve hata ödül programlarına katılarak ödüller kazanma fırsatına sahiptir. Bu program kapsamında Tron Vakfı, hatalar ve güvenlik açıkları keşfedildiğinde cömertçe TRX ödülleri sağlıyor.

TRON’un (TRX) Kuruluş Amacı Nedir?

Tron Nedir? TRON’un ana hedef alanı eğlence sektörüdür. Eğlence sektörüne hitap etme hedefine ulaşmak için kullanıcılara mümkün olan her şekilde sınırsız paylaşım sağlamayı hedefleyen TRON, TRX’in sanal ortamı üzerinden eğlence içeriği satıp bu içeriği TRX ödeyerek satın almaktır. Burada TRON’un temel amacı uygulama marketi oluşturup App Store, Google Play gibi birçok dev marketlerle rekabet edebilmektir. TRON, aracıları ortadan kaldırarak yalnızca maliyetleri düşürmekle kalmaz, aynı zamanda kullanıcıların çok fazla para harcamasını da engeller.

Günlük hayatımızdan bir örnek verecek olursak Netflix platformunda içerik izleyebilmek için Netflix’e kayıt olup ödeme yapmamız gerekiyor. Netflix, her aboneye uygulanan ücretlerden bir tanesini platformunda barındırmak için film ücreti keser ve geri kalanını içerik oluşturuculara öder. Ancak burada Netflix hakim. TRON, bu iş modelini halka açık bir blockchain ağında çalıştırarak onu daha verimli ve uygun maliyetli hale getiriyor. Burada Tron, içerik oluşturucular için dağıtılmış merkezi olmayan bir depolama ağı görevi görür. Tron Nedir? TRON, dijital eğlence içeriklerinin blockchain tabanlı bir ağ üzerinde barındırılmasına izin vererek yukarıdaki örnekte bahsedilen Netflix gibi aracıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.Böylece kullanıcılar üreticilere doğrudan ödeme yapıyor.

Tron (TRX) Coin Çalışma Şekli

Depolama Katmanı: TRX Coin, blok depolamadan oluşan merkezi olmayan bir depolama protokolüne sahiptir. Hızlı işlemesi ve kolay güncellemeler için tasarlanmış bir grafik veri tabanı olarak kullanılmaktadır. Çekirdek Katmanı: Platformun çekirdek katmanı olan Çekirdek Katmanı, akıllı sözleşmeler, hesap yönetimi, mutabakat gibi birçok modülü barındırır. Java, bu platformun akıllı sözleşme dilidir. Uygulama Katmanı: Geliştiriciler bu katmanda DApp’ler oluşturabilir ve dağıtabilir, kendi operasyonlarını özelleştirebilir ve düzenleyebilir.

Tron (TRX) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Tron Nedir? Tron (TRX) madenciliği yapılan bir kripto para birimidir. Bu, ortak madencilik mantığı kullanılarak yapılır. Madencilik özel ekipman gerektirir. Madenciler, işlemleri Tron ağında kaydeder ve kaydedilen işlemler için ödül olarak TRX alırlar. Tron (TRX) bir madencilik kripto para birimi olduğu için arz uzun bir süreye yayılacaktır. Şimdiye kadar piyasada yaklaşık 72 milyon TRX var ve toplam arzı 100 milyonun üzerinde TRX.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!