Flare Network Nedir? Flare Network (FLR) Nasıl Kullanılır?

Flare Network Nedir
Flare Network Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Flare Network Nedir?

Flare Network Nedir?  Flare Network, Ethereum Virtual Machine’i (EVM) entegre eden merkezi olmayan bir ağdır. EVM özünde, akıllı sözleşmeleri makine tarafından okunabilir talimatlara çevirerek ağın tam Turing akıllı sözleşmelerini yürütmesine izin verir. Tamamen Tured olmak, akıllı bir sözleşmenin, onu çalıştırmak için yeterli bellek verildiğinde, herhangi bir hesaplama görevini yerine getirebileceği anlamına gelir. Bu nedenle, bazı güçlü özellikleri birleştirerek merkezi olmayan bir uygulama ekosistemi oluşturabilirsiniz. Kısacası Flare, akıllı sözleşme ağlarını ölçeklendirmek için bir yol sağlamayı amaçlıyor.

Flare Network Nedir? Flare, Federal Bizans Anlaşması’na (FBA) uyan Avalanche adlı bir konsensüs protokolü kullanır. FBA, XRPL ve Stellar gibi ağlarda kullanılan bir mutabakat mekanizmasıdır. Burada teknik ayrıntılara girmeyeceğim, ancak temel olarak Flare’nin mutabakat algoritması, ağ güvenliğini sağlamak için Proof of Stake (PoS) gibi ekonomik mekanizmalar kullanmaz. Bu ekonomik mekanizmaların neler olduğunu kafalarda soru işareti bıraktırabilir. Örnek olarak, Ethereum ağının Ether’i (ETH) gibi bir jetona bakalım. Türkiye’nin en büyük borsalarından biri olan Dyorex Kripto Para Borsası Hakkında merak ettiklerinize Dyorex Nedir makalemize link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ethereum 2.0 ile Ethereum’dan Proof of Stake’e (PoS) tam geçişin ardından, ağın güvenliği tamamen bu belirteci stake eden doğrulayıcılara bağlıdır. Bunun bir uzantısı olarak güvenlik, belirteçlere (ve belirteçlerdeki pay miktarlarına) dayalıdır. Bu, Flare’nin mutabakat protokolü tarafından gerekli değildir. Peki bu konu neden bahsetmeye değer, ağ belirteçlerini çok yönlü hale getirmek için. Hatta güvenliği jetonlara dayalı ağlar için tehlikeli bir kullanımdır. Flare’in yaratıcılarına göre bu tasarım seçeneği, güvenlikten ödün vermeden simgeye çok yönlülük katıyor.

Flare Network (FLR) Nasıl Kullanılır?

Flare Network Nedir? Daha önce Spark (FLR) olarak adlandırılan Flare Network’ün yerel belirteci, artık Flare (FLR) olarak adlandırılıyor. Bu, blockchain ağının akışını sağlamak içindir. FLR hala Spark belirteci olarak biliniyor, ancak zincir üstü bir kehanet aracılığıyla veri sağlama ek özelliğine sahipti. Delegasyon ve yönetim uygulamalarının yanı sıra çeşitli ağlarda güvenilir belirteç temsillerini barındıran Spark bağımlı uygulamaları (SPA’lar) oluşturmak için kullanılabilir.

Bunun bir örneği, XRP belirtecinin güvenli olmayan bir versiyonu olan FXRP belirtecidir. Ancak, bu uygulama, FAsset’lerin tanıtılmasıyla birlikte geçerliliğini yitirmiştir. Flare Network yavaş yavaş başlamalıdır. Flare Network, iki yılı aşkın bir geliştirme sürecinin ardından nihayet 14 Temmuz 2022’de özel gözlem modunda yumuşak bir beta sürümü başlattı. 30 Eylül’de Flare Network, halka açık gözlem moduna geçti.

Flare Networ Ne Zaman Çıktı?

Flare Network Nedir? Flare Network ekosisteminde kullanılan kripto para birimi olarak biliniyor. Bu kripto para biriminin internette ne zaman çalışmaya başladığına dair net ve istikrarlı bir veri bulmak çok zor. Ancak çeşitli kanallardan gelen yanlış verilere göre SPARK token 2020 sonunda faaliyete geçti. XRP ağı ve ETH’nin faydalarını hedefleyen proje, kullanıcılara ulaşmak için büyük bir airdrop programı düzenledi. SPARK geliştiricileri, bunun istenen sayıda kullanıcıya ulaşmasını istedi. Kripto para piyasasında altcoinler hakkında derinlemesine incelemeler sunan birçok platform var.  https://filmizle.movie/laurel-canyon

Flare Network Nedir? Bunların en ünlüsünün Coinmarketcap olduğunu söylemek çoğu kripto para birimi meraklısı için şaşırtıcı gelmemesi gereken bir yorumdur. Öyle ki Coinmarketcap ekibi projenin varlığını ortaya koydu. Ancak güncel fiyat bilgilerini girmeyi reddetti. Fiyat bilgisi veya diğer verileri paylaşan kripto para projelerinin belirli kriterleri karşılaması gerekir. SPARK belirteçleri bu gereksinimleri karşılamıyor gibi görünüyor. Ancak, Spark belirteçlerinin ayrıntılı belgeleri Flare Network proje web sitesinde mevcuttur.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!