Tether Nedir? Tether (USDT) Nasıl Çalışır? [ 5 Başlıkta İnceleme ]

Tether Nedir
Tether Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tether (USDT) nedir?

Tether Nedir? Tether (USDT), piyasa mekanizmaları boyunca aktif olarak değerini korumaya çalışan bir kripto para birimi olan bir stablecoin’dir. Kripto para yatırımlarının doğal dalgalanmalarından korunmak ve aynı zamanda emtialarının değerini kripto para piyasasında sabit tutmak ve sorunsuz kullanmak isteyen yatırımcılar tarafından kullanılır.

Tether, devlet destekli bir stablecoin. Bu, ABD doları, Kanada doları, Avustralya doları ve hatta Japon yeni (JPY) gibi hükümet tarafından garanti edilen bir para birimi tarafından desteklenen bir stablecoin olduğu anlamına gelir. Tether Nedir? Tether; USDT, kullanıcılarına şeffaf bir ortam, istikrar ve düşük ücretler sunarken, devlet destekli para birimleri ile blockchain varlık türleri arasındaki boşluğu kapatmak için oluşturuldu. Tether, ABD dolarına 1:1 oranında değerlenir. Tether Limited, Tether’in dönüştürülmesi veya USD’nin dönüştürülmesi için herhangi bir garanti vermez.

Tether (USDT) nasıl çalışır?

Alım satımı yapılan her Tether (USDT), 1 ABD doları değerinde varlıkla desteklenir. Tüm Tether’ler başlangıçta Omni Layer protokolü aracılığıyla Bitcoin blok zincirinde işlem görür, ancak Tether’in şu anda desteklediği herhangi bir zincirde işlem görebilir. Tether (tek dolarlık para birimi) alınıp satıldıktan sonra, zincirindeki diğer herhangi bir para birimi veya jeton gibi kullanılabilir. Tether şu anda Bitcoin, Ethereum, EOS, Tron, Algorand ve OMG Network blok zincirlerini desteklemektedir.

Tether Nedir? Tether, bir rezerv kanıtı prosedürü kullanır. Bu, herhangi bir zamanda rezervlerinin dolaşımdaki Tether sayısına eşit veya daha fazla olacağı anlamına gelir. Ayrıntıları web sayfasında bulabilirsiniz.

Türkiye’nin Global borsası olmayı başaran Dyorex Kripto para borsası hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir makale yazısından detaylıca ulaşabilirsiniz.

Tether Ne Amaçla Kullanılır?

Tether Nedir? USDT kullanmanın amaçlarından biri borsalarda kripto para satın almaktır. Çünkü sınırlı sayıda kripto para borsası, itibari para birimleri (USD, EUR, CAD vb.) ile kripto para alım satımına izin vermektedir. Bu nedenle yatırımcılar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almak istediklerinde itibari para birimi sunarak USDT satın alırlar. Ayrıca Tether’in belki de en önemli kullanımı para transferidir. Özellikle uluslararası havalelerde birçok kişi bir ülkeden diğerine Tether gönderiyor.

Bu zaman ve komisyon açısından çok ama çok önemli. Almanya’daki birinin ABD’de yaşayan birine dolar göndermek istediğini hayal edin. Bu işlem 9-10 $ komisyon ve 3-4 günlük bir bekleme süresi gerektirecektir. Ancak Tether’de işlemler saniyeler içinde gerçekleşir ve komisyon olarak yalnızca 1 USDT’ye mal olur. Kripto para dünyasının belki de en iyi özelliklerinden bir taneside, klasik bankacılık düzenini yeniden inşa etmeye zorlamak olduğunu söyleyebiliriz.

Tether’ın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Tether’ın Avantajları

Tether Nedir? Tether belirteçleri, itibari para birimine çok kullanışlı bir alternatiftir.

  • Düşük Ücret: Tether, diğer seçeneklere göre çok düşük bir ücrete sahiptir. Tether.to cüzdanınızda Tether jetonlarınız varsa, transfer ücreti yoktur. Ancak, bir borsada işlem yapıyorsanız, bu ücretler farklılık gösterebilir.
  •  Ethereum Blok Zinciri: Tether, Ethereum blok zincirinde bir ERC20 belirteci olarak bulunur. Ethereum blok zinciri, iyi geliştirilmiş ve test edilmiş, açık kaynaklı, merkezi olmayan bir blok zinciridir.
  • Teknik olmayan kullanıcılar için anlaşılması kolay Tether: Tether’in bire bir desteği, teknik olmayan kullanıcıların anlamasını kolaylaştırır. Düşük/hiç fiyat oynaklığı: Tether’in döviz rezervleri, 1 Tether’in her zaman 1 USD’ye eşit olmasını sağlar.
  • Fiyat veya Likidite Kısıtlaması Yok: Kullanıcılar, likidite konusunda endişe duymadan birkaç veya daha fazla Tether tokeni satın alabilir veya satabilir.
  • Kolay Entegrasyon: Tether belirteçleri, tüccarlara, borsalara ve Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi cüzdanlara kolayca entegre edilebilir.
  •  Güçlü Sektör Destekçileri ve Ortakları: Tether, Poloniex, ShapeShift, Kraken, Bittrex ve HitBTC gibi bir grup sektör destekçisine sahiptir. Bu avantajların dışında, Tether Token’ın üç ana yararlanıcısı vardır. Bu yararlanıcılar borsaları, bireyleri ve tüccarları içerir.

Tether’ın Dezavantajları

Tether Nedir? Tether Limited’in teknik incelemesinde, şirket bir dizi uygulama zayıflığını kabul ediyor. Buna, kurumsal fonların dondurulması ve Tether Limited tarafından işletilen bankaların iflasları dahildir. Tether belirteçlerinin diğer dezavantajları şunlardır:

  • Belirsiz denetim: Tether’in son denetimi Eylül 2017’deydi. Şirketin web sitesinde birçok güncelleme var ancak yeni denetçilerden veya yeni denetimlerden bahsetmedi. Tether her zaman tam bir kamu incelemesi sözü verdi, ancak böyle bir inceleme yapılmadı. Döviz rezervlerinin tam bir profesyonel kamu gözetimi de yoktur.
  • Anonimlik: Kullanıcılar anonim olarak Tether yatırabilir ve çekebilir, ancak Tether web sitesinde fiat para birimi satın almak veya satmak için hesabınızın doğrulanması ve onaylanması gerekir.
  • Merkezileştirilmiş, onaylanmış, güvene dayalı: Tether ademi merkeziyetçi olduğunu iddia etse de, Tether Limited ve döviz rezervleri tamamen merkezileştirilmiştir. Tüm Tether sistemi, Tether Limited’in para birimini sabit tutma becerisine dayanmaktadır. Tether Nedir?
  •  İyi finansal ilişkilere ve düzenleyicilere güvenin: Tether, yalnızca birlikte çalıştığımız bankalara değil, aynı zamanda yasal kurumlara da büyük ölçüde güvenir.

Tether’in Arkasındaki Teknoloji

Tether Nedir? Tether’in defteri ve Tether belirteçleri, şirketlerin Tether belirteçleri tasarlamasına, oluşturmasına ve ticaretine olanak tanıyan açık kaynaklı bir yazılım olan Omni Protokolü kullanılarak Bitcoin blok zincirinde yaşar. Ancak Eylül 2017’de Tether, ilk Ethereum tabanlı Tether’i geliştirmek ve piyasaya sürmek için Ethfinex ile ortaklık kurdu. ERC20 Tether’ler, önceki Omni ağ Tether’lere kıyasla daha düşük ağ işlem ücretlerine ve daha kısa onay sürelerine (15-30 saniye) sahiptir. Tether Limited, bu güncellemenin daha verimli takas arbitrajı sağlayacağına inanıyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!