Solana Nedir? Solana Hakkında Bilgi [ 5 Başlıkta İnceleme ]

Solana Nedir
Solana Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana Nedir?

Solana Nedir? Solana, merkezi olmayan finansal çözümler sağlamak için blockchain teknolojisinin izinsiz doğasına dayanan, iyi bilinen bir açık kaynaklı projedir. Proje fikri ve ilk araştırma 2017’de başladı, ancak Solana resmi olarak Mart 2020’de merkezi Cenevre, İsviçre’de bulunan Solana Vakfı tarafından başlatıldı.
Solana protokolü, merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasını basitleştirmek için geliştirilmiştir. Bu, blok zincirinin altında yatan hisse ispatı konsensüsüyle birlikte bir geçmiş kanıtı konsensüsü sağlayarak ölçeklenebilirliği geliştirmeyi amaçlar. Yenilikçi hibrit mutabakat modeliyle Solana, hem küçük hem de kurumsal tüccarları cezbeder. Solana Vakfı’nın ana odak noktası, merkezi olmayan finansmanı daha erişilebilir hale getirmektir.

SOL, zincir üstü programları yürütmek veya çıktılarını doğrulamak karşılığında Solana kümesindeki düğümlere iletilebilen Solana’daki yerel bir belirtecin adıdır. Sistem, Lamports adı verilen kısmi bir SOL’den mikro ödemeleri kabul edebilir. SOL, adını Solana’nın en büyük teknik etkilerinden biri olan Leslie Lamport’tan almıştır.

Solana’yı Özel Yapan Nedir?

Solana Nedir? Solana’nın kripto para birimleri dünyasına getirdiği en büyük yeniliklerden biri, Anatoly Yakovenko tarafından geliştirilen Proof of History konsensüsüdür. Bu kavram, protokolü daha ölçeklenebilir ve kullanımı daha kolay hale getirir. Solana, blockchain tarafından sunulan inanılmaz hızlı işlem süreleri için kripto para birimi alanında bilinir. Solana’nın hibrit protokolü, hem işlemler hem de akıllı sözleşme yürütme için doğrulama sürelerini önemli ölçüde azaltır. Solana Nedir? Bu olağanüstü hızlı işlem süreleriyle Solana, işletmelerin de dikkatini çekti. Solana protokolünün hem küçük kullanıcılara hem de kurumsal müşterilere hizmet etmesi amaçlanmıştır. Protokol, ölçeklenebilirlik ve hızlı işlem sağlarken işlem maliyetlerini düşük tutmak için tasarlanmıştır.

Solana Ağı Nasıl Korunuyor?

Solana, Proof of History ve Proof of Stake mutabakat mekanizmalarının benzersiz bir kombinasyonuna dayanır. İşlemlerin çoğundan Solana sorumlu olduğundan, geçmiş kanıtlar Solana protokolünün önemli bir parçası olarak kabul edilir. PoH, başarılı işlemleri ve aralarında geçen süreyi kaydederek blok zinciri güvenilmezliğini sağlar. Solana Nedir? Öte yandan, Proof-of-Stake (PoS) mutabakatı, oluşturulan her bir blok setini doğrular ve bunu PoH süreci için bir izleme aracı olarak kullanır. İki mutabakat mekanizmasının birleşimi, Solana’yı blockchain endüstrisinde benzersiz bir fenomen haline getiriyor.

Türkiye’nin Global borsası olan Dyorex Kripto para borsası hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından ulaşabilirsiniz.

Solana Nasıl Çalışır?

Tarihin İspatı

Tarih Kanıtı kavramı, zaman damgalarına dayanmak yerine, bir mesajın bilinen bir olaydan önce veya sonra meydana geldiğini kanıtlamayı içerir. Bir gazetenin son sayısını elinde tutan bir rehinenin resmi gibi, o gazete çıktıktan sonra rehinenin hayatta olduğunu kanıtlıyor. Solana, blok zincirindeki olayların tarihsel bir kaydını oluşturmak için Doğrulanabilir Gecikme İşlevi ile birlikte Bitcoin’in SHA256 madencilik algoritmasını kullanır. Solana Nedir? Bir hash işlevi, önceki her çıkışı bir sonraki girdi olarak kullanan bir işlem sırasını kaydeder. Bu, blok zincirindeki doğrulayıcıların her bloğa mümkün olduğu kadar çok işlem ekleyebileceği anlamına gelir. Bu, diğer doğrulayıcıların bunları olay sonrası tarihsel kayıtlara göre düzenleyebileceği yöntemle aynıdır. Sonuç, çok yüksek bir işlem hacmidir.

Sealevel

Çoğu blok zincirinde, getiri oranı yalnızca temel token işlemleri için geçerlidir. Ancak Solana’nın 50.000 TPS kapasitesi akıllı sözleşmeler için de geçerli. Ethereum ve EOS sanal makineleri, tek spektrumlu çalışma zamanlarına sahiptir. Bu, blok zincirinin durumunun bir seferde yalnızca bir sözleşme ile değiştirilebileceği anlamına gelir. Solana ise on binlerce akıllı sözleşmeyi paralel olarak işleyebilen bir çalışma zamanı olan Sealevel’i uyguluyor.

Solana Cüzdanı Nasıl Şeçilir?

Solana Nedir? Solana cüzdanı nasıl seçilir SOL’unuzu tutmanın çeşitli yolları vardır ve seçtiğiniz cüzdan türü, onu ne için kullanmayı planladığınıza ve ne kadar süre tutmanız gerektiğine bağlıdır.
Ledger ve Trezor gibi donanım cüzdanları (soğuk cüzdanlar), çevrimdışı depolama ve yedeklemelerle en güvenli seçenekleri sunar. Bununla birlikte, donanım cüzdanları biraz daha fazla bilgi gerektirir ve daha pahalı bir seçenektir. Bu nedenle, daha deneyimli kullanıcıların büyük miktarlarda SOL depolaması için daha uygun olabilirler. Yazılım cüzdanı, ücretsiz ve kullanımı kolay başka bir seçenektir. Akıllı telefon veya masaüstü uygulamaları olarak indirilebilirler ve depolanır veya depolanmazlar.

Özel anahtarlar, servis sağlayıcı tarafından bir depo cüzdanında yönetilir ve korunur. Gözetim dışı cüzdanlar, özel anahtarları saklamak için cihazın güvenli varlıklarını kullanır. Soğuk cüzdanlar uygundur, ancak donanım cüzdanlarından daha az güvenli kabul edilirler ve az miktarda SOL tutan kullanıcılar veya nispeten deneyimsiz kullanıcılar için daha uygun olabilir. Solana Nedir? Çevrimiçi cüzdanlar (web cüzdanları) da ücretsizdir ve kullanımı kolaydır. Bir web tarayıcısı aracılığıyla çoğu cihazdan erişilebilse de, sıcak bir cüzdan olarak kabul edilir ve donanım veya yazılım alternatiflerinden daha az güvenli olabilir.

SOL’u yönetmek için bir platforma güvendiğimiz için, güvenlik ve izleme konusunda kanıtlanmış bir sicile sahip saygın bir hizmet sağlayıcı seçmemiz gerekiyor. Bu nedenle, küçük kripto para birimleri depolayan ve sık sık ticaret yapan deneyimli tüccarlar için uygundur.
Cryptomat, SOL belirteçlerini sorunsuz bir şekilde depolamak ve takas etmek için güvenli bir depolama çözümü sunar. Solana Nedir? SOL’u Kriptomat ile depolamak size kurumsal düzeyde güvenlik ve kullanımı kolay özellikler sunar. Güvenli platformumuzu depolama çözümünüz olarak seçerek, birkaç dakika içinde diğer kripto para birimleri için SOL satın alabilir, satabilir veya takas edebilirsiniz.

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!