Reserve Rights Nedir? Reserve Rights’ın Amacı Nedir?

Reserve Rights Nedir
Reserve Rights Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reserve Rights Nedir?

Reserve Rights Nedir? Kripto para birimlerinden biri olan Reserve Rights (RSR) Token, Reserve Token’ları stabilize etmek için kullanılır. Piyasada Reserve protokolüne ait Reserve Rights (RSR) ve Reserve Token (RSV) olmak üzere iki kripto para birimi bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Rezerv Hakları (RSR), özellikle yüksek enflasyonlu ülkelerde büyük ilgi gördü. Bu belirteç ile kullanıcılar, gerçek para birimlerini stablecoin’lere çevirecek ve bu dönüşüm yoluyla enflasyon riskini en aza indirecektir. Bu sayede kullanıcılar paralarının değerinin kaybolmasını engellemiş olurlar. Ek olarak, bu belirteç minimum maliyetle sınır ötesi havale işlemleri için kullanılabilir. Para gönderirken ödenen ücretler, gerçek para birimiyle karşılaştırılamayacak kadar düşüktür.

Reserve Rights Nedir? Rezerv Hakları (RSR) özelliği, işletmelerin bu şekilde ödeme kabul etmesine ve uluslararası tedarikçilere ödemeleri daha kolay yapmasına olanak tanır. Bu tür amaçlar için kullanılan Reserve Rights (RSR) parası her düzeyde yasal ve ekonomik olacaktır. Türkiye’nin Global borsası olmuş olan Dyorex Kripto para borsası hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından ulaşabilirsiniz.

Reserve Rights (RSR) Coin Nedir? - BTCHaber

Reserve Rights’ın Amacı Nedir?

Reserve Rights Nedir? Reserve projesinin amacı, herhangi bir ağ tarafından kapatılamayan bir stablecoin yaratmaktır. Öte yandan projenin yaratıcıları, oluşturulan stablecoin’lere merkezi olmayan fiat rampaları ekleyerek sistem kapanmaları gibi sorunları çözmeyi amaçlıyor. Proje sahipleri, insanların parasının güvende tutulması gerektiğini söylüyor. Özellikle milyarlarca insanın parası çeşitli nedenlerle güvende tutulamıyor. Özellikle bazı bankalar güvenilmez olduğu için devlet borcunu ödemek için para birimini devalüe edebiliyor ve bu da halka ciddi zararlar verebiliyor. Bu projede çalışan insanlar, suçlular dışında dünyadaki herkesin onlarla iş yapması gerektiğine inanıyor.

Bu, sınır ötesi işlemlerin temassız işlenmesini sağlayacaktır. Reserve, bu sorunu çözmek için merkezi olmayan bir stablecoin yarattı. Merkezi olmayan sabit paralar, kimsenin kontrol edemediği, küresel olarak dağıtılmış bir ağ üzerinde çalışır. Bu şekilde hükümet paranızı kötüye kullanamaz.

RSR coin nedir? - Haberler

Reserve Projesinin Yatırımcıları Kimlerdir?

Reserve Rights Nedir? Bu ön projeye hem şirketler hem de bireyler yatırım yaptı. Kurumsal yatırımcılar arasında Coinbase Ventures, Crypto Lotus, Refactor Capital, Distributed Global, PreAngel, Blocktower, Neo Global Capital, Rocket Fuel, Velorum Capital, SGR, Arrington XRP Capital, Digital Currency Group, Divergence Digital Currency Fund, Fenbushi Capital yer alıyor. Aynı zamanda proje, başta PayPal’ın kurucu ortağı Peter Thiel olmak üzere, Sam Altman, Semyon Ducach, Jack Selby, Matt Brimmer ve James Krascock, Eric M. Jackson, Lucy Wang ve Jeff gibi milyarder yatırımcıları cezbetti. Morris Jr. , George Suman, Darling, Max Risman, Chris Blair, Maja Vujinovic, Spencer Greenberg, Rafael Ozan, Demetri Kofinas, Craig Clemens, Josh Hannah, Smeet Singh, Gordy Honey, Lan Noi Na, David Shika.

Reserve Projesinin Teknik Özellikleri Nelerdir?

Reserve Rights Nedir? Ön protokol başlangıçta merkezi olarak çalışacak, ancak protokolün ana zinciri geliştikçe tamamen merkezden dağıtılacaktır. Reserve projesi, protokolün merkezileştirilmesi için üç adımlı bir plan öngörüyor.

  • Merkezi Aşama: Bu aşamada, rezerv merkezden uzaklaştırılacak ve birkaç karşılıklı token tarafından desteklenecektir. Ve tüm jetonlar USD’ye sabitlenmiştir.
  • Çeşitlendirme aşaması: Bu aşamada rezervler farklı varlıklar üzerinden bir sepet içinde çeşitlendirilmekte ve ABD doları bazında fiyat istikrarı sağlanmaktadır.
  • Bağımsız Aşama: Rezervler bu noktada USD’ye bağlı değildir. Bu şekilde ABD dolarının değerinden bağımsız olarak satın alma gücünü dengeler.

RSR Coin Nedir? RSR Coin Yorum ve Geleceği - BTCHaber

Bir yedek protokol, herhangi bir akıllı sözleşmenin üstüne oturabilir. Değişken Değer Sepeti fiyatları USD cinsinden ölçülür. Şirket şu anda Ethereum (ETH) ağı üzerinde faaliyet gösteriyor ve şu anda çeşitli akıllı sözleşme platformlarıyla etkileşim kurmak için köprüler kuruyor. Reserve Token’ın şu anda 1 dolarlık bir hedef fiyatı var, ancak değeri uzun vadeli planda ABD dolarından bağımsız olarak oluşturulacak.

Reserve Protokolünün Token’ları Nelerdir?

Reserve Rights Nedir? Rezerv Protokolü üç kategoriye ayrılmıştır: Rezerv Jetonları (RSV), Rezerv Hakları Jetonları (RSR) ve Rezerv Jetonları.

  • Rezerv Jetonları (RSV): Bunlar, ABD doları ve diğer para birimlerine endekslenebilen ve ihraç edilebilen kripto para birimleridir.
  • Reserve Rights Token (RSR): Reserve Token’ı stabilize eder.

Karşılıklı Jetonlar: Yedek akıllı sözleşme içindeki varlıklar, onları desteklemek için verilecektir. Bu protokol, tüm yedek belirteçlerin en azından tam değerini sağlamak için tasarlanmıştır. Elde edilen jetonlar, tokenize edilmiş menkul kıymetler olarak kullanılabilir. Nihayetinde, şirketin portföyü daha basit olacak, ancak zamanla çoğu menkul kıymet tokenize edilecek.

Reserve Protokolünü Diğer Protokollerden Ayıran Nedir?

Stablecoin projeleri, merkezi olmayan platformlara dayalıdır, ancak genellikle tek bir varlık sınıfına bağlıdır. Stablecoin projesinin merkezileştirilmiş olması ve tek bir varlık sınıfını desteklemesi, önemli sonuçlar doğurabilir. Rezervler ise, satın alma gücüne dayalı bir varlık sepeti içindeki stablecoinlerin değerini gerçekleştirir. Ademi merkeziyetçilik proje başarısızlığını daha da zorlaştırır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!