Kusama Coin Nedir? Kusama Hakkında Merak Edilenler [ 5 Başlıkta İncelemen ]

Kusama Coin nedir
Kusama Coin nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kusama Coin Nedir?

Kusama Coin Nedir? Polkadot’u oluşturan ekip tarafından başlatılan Kusama, Polkadot ağındaki yeni merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) ve blok zincirlerin test edilmesini sağlayan bir blok zinciri projesidir. Geliştiriciler, platform aracılığıyla Polkadot blok zincirinde oluşturulan dApp’leri test edebilir. Platform, halka açık bir “üretim öncesi ortam” görevi görür. Proje, yüksek birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik sunan bir platform olarak tasarlanmıştır. Projenin yerel kripto para birimi KSM madeni parasıdır. Bu kripto para birimi, kullanıcıların ağ içinde çeşitli işlemleri gerçekleştirmesine izin vermek için oluşturuldu.

Kusama, Polkadot ile aynı kod tabanının çoğunu paylaşıyor ve kendisini “Polkadot’un kuzeni” olarak adlandırıyor. Bu proje Polkadot altyapısına dayalıdır ve Web3 Vakfı tarafından finanse edilmektedir. Platform, güvenliği sağlamak için Aday Kanıt Kanıtı (NPoS) mutabakat mekanizması kullanır. Bu mekanizma, yüksek enerjili çalışma kanıtı mekanizmalarına alternatif olarak oluşturulmuş ve dağıtılmıştır. Proje merkezi olmayan bir yapıya sahiptir ve yerel yönetim tarafından yönetilmektedir. Türkiye’nin en çok yatırımcısına sahip olan Dyorex hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından detaylı ulaşabilirsiniz.

Kusama (KSM) Ne İşe Yarıyor?

Kusama Coin Nedir? Kusama blok zincirinin temel amacı, geliştiriciler için bir test ortamı sağlamaktır. Kusama, Parity Technologies tarafından geliştirilen Substrate teknolojisini kullanarak geliştiricilere Polkadot’tan daha az katı kurallarla esneklik sağlıyor ve projelerini yayınlamadan önce Polkadot’ta test etmelerine olanak tanıyor. Çok çeşitli projeleri hedeflemek için hem özel hem de genel blokajlar, akıllı sözleşmeler ve yüksek verimli zincirler Kusama üzerinde inşa edilebilir. Polkadot benzeri “relaychains” ve “parachains”ten oluşan bir protokol yapısı olan Kusama, bu yapı sayesinde ölçeklenebilirliği büyük ölçüde geliştirmekte ve birlikte çalışabilirlik sağlamaktadır.

Kusama’nın ana blok zinciri olan aktarma zinciri, işlemlerin sona erdiği zincirdir. Kusmuk aktarma zinciri, işlemleri hızlandırmak için yeni bir işlem ekleme sürecini bir işlemi onaylama sürecinden ayırır. Kusama Coin Nedir? Kusama, KSM staking kullanıcılarının şu iki rolden birini veya her ikisini birden üstlenmesini sağlamak için Atanan Hisse Kanıtı (PoS) mutabakat mekanizmasından yararlanır: doğrulayıcı ve atayan. Doğrulayıcılar, paralel zincirlerdeki blokları doğrular ve ağdaki değişiklikleri oylarken, ayırıcılar geçiş zincirini korumak için güvenilir doğrulayıcıları seçer. Paralel zincir ise röle zincirine paralel çalışan bir blok zinciridir. Blockchain kullanıcılarının oluşturabileceği bu zincirler, işlemlerin doğru olmasını sağlamak için aktarma zincirlerinin işlem gücünü kullanan özelleştirilebilir zincirlerdir. Birbirleriyle sürekli iletişim halinde olan paralel zincirler aynı zamanda ana zincirde tıkanmayı da engeller.

Kusama Coin Nedir? Kusama blockchain kripto para birimi KSM; ağ yönetiminde oylama, ağ işlevselliği için staking, paralel zincirleri Kusama’ya bağlama gibi faaliyetler için kullanılır. Kusama’nın kendi blok zinciri vardır, bu nedenle KSM, ERC-20’ye dayalı değildir. KSM, sunduğu yüksek getiri nedeniyle kripto yatırımcıları için de tercih edilen bir kripto para birimidir. CoinMarketCap’in verilerine göre, 2021’in başlarında 70 dolardan işlem gören KSM, bir yıl içinde 623 dolara yükseldi. Yatırımcılar KSM’yi kullanarak yılda yaklaşık %14 faiz kazanabilirler.

Kusama (KSM) Nasıl Çalışır? 

Kusama Coin Nedir?  Kusama, Polkadot’un kardeş zinciridir ve Polkadot ağının birçok temel tasarım özelliğini taklit eder. Örneğin Kusama, işlemleri ve ağ etkinliğini yönetmek için iki tür blok zinciri kullanır. Ana ağ, doğrulayıcıların yerleştirildiği geçiş zinciri olarak adlandırılır. Röle zinciri minimum işlevselliğe sahiptir ve tüm sistemin koordinasyonundan sorumludur. Ayrıca, her biri kullandıkları projeye bağlı olarak farklı mimarilere, özelliklere ve kullanım durumlarına sahip olabilen, parachain adı verilen kullanıcı tarafından oluşturulan ağlar da vardır.

Kusama’yı (KSM) Benzersiz Kılan Nedir?

Kusama Coin Nedir? Kusama, Polkadot’un kendi ‘kAnary’ test ağı olarak hizmet verecek. Çoğu blockchain ekosistemi, merkezi olmayan uygulamalar (DAPP’ler) ve projeler geliştirmek için yalnızca test ağlarını kullanır. Canlı bir blockchain ağı ile Kusama, diğer zincirlerin sunamayacağı pratik pazar ve test ağı koşulları sunabilir. Kusama, Polkadot’tan 4 kat daha hızlı çalışmasına izin veren değişen yönetişim parametrelerinden de yararlanır. Kusama’nın bir başka özelliği de iki blok zincirinin kullanılmasıdır: ana ağ ve kullanıcı tarafından oluşturulan ağlar (parachains). Parachain, kullanıcıların Kusama ağı ile eşzamanlı olarak ayrı katman 1 blok zincirlerini çalıştırmalarına izin vererek benzersizdir. Kendi katman 1 bağlantılı aktarma zincirini çalıştırma yeteneği, yalnızca parachain güvenliğini garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda Kusama ağının ölçeklenebilirliğini ve birlikte çalışabilirliğini de büyük ölçüde artırır.

Kusama Projesi ve Whitepaper

Kusama Coin Nedir? Kusama Ağı, ağda hızlı hareket etmek ve yenilik yapmak isteyen veya Polkadot’a dağıtım yapmaya hazırlanan ekipler için gereken deneysel geliştirme ortamını sağlamayı amaçlamaktadır. Kusama, hedeflerine ulaşmak için Parity Technologies tarafından imzalanan ve Polkadot ile neredeyse aynı kod tabanını paylaşan bir blockchain kurucusu olan Substrate’e güveniyor. Bu açıdan, özellikle hızlı hareket eden projelerde yer alarak, yüksek oranda ölçeklenebilir ve birlikte çalışabilir parçalı ağlara erişim sağlayan “Polkadot’un kuzeni” olarak kendimizi tanımlıyoruz. Kusama, Polkadot için önyükleme öncesi ağ olarak kullanılabilir. Web3 Foundation, parachain dağıtımlarının girişine yönelik düşük engellerden ve düşük doğrulayıcı bağlantı ihtiyacından yararlanan merkezi olmayan web yazılım protokolleri alanındaki teknolojileri ve uygulamaları teşvik etme ve yönetme misyonuyla başlatıldı.

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!