Cartesi Coin Nedir? Cartesi Nasıl Çalışır?

Cartesi Coin Nedir
Cartesi Coin Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cartesi Coin Nedir?

Cartesi Coin Nedir? Cartesi, birden fazla blok zincirinde merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) geliştirilmesini kolaylaştıran ikincil bir ölçeklendirme çözümüdür. Benimseme durumu arttıkça, belirli blok zincirlerinde, ağ tıkanıklığına ve yüksek işlem ücretlerine yol açan ölçeklendirme zorluklarıyla karşı karşıya kalınır. Toplama ve yan zincirler gibi daha geniş çapta keşfedilen 2. katman çözümlerini entegre etmenin yanı sıra Cartesi, blockchain ölçeklendirmesini çeşitli şekillerde ele alır.

Blok zincirinden bağımsız: Cartesi’nin dApp oluşturma platformu, Ethereum ve Injective Protocol gibi birden fazla blok zincirinde kullanılabilir. Hibrit bir modelle oluşturuldu: Cartesi, dApp geliştiricileri için esneklik sağlayan hem zincir içi hem de zincir dışı bileşenleri içerir. Cartesi’yi diğerlerinden ayıran şey, geliştiricilerin Python gibi zaten aşina oldukları betik dillerini kullanarak akıllı sözleşmeler yazmasına izin vermesidir.

Cartesi (CTSI) Nedir, Nasıl Çalışır? - BTCHaber

Cartesi Coin Nedir? Cartesi Cryptocurrency (CTSI), Cartesi Proof-of-Stake ağına güç sağlayan çok amaçlı bir belirteçtir. Öncelikle, Cartesi düğüm operatörlerini sistemle dürüst bir şekilde etkileşime girmeye ve sistemdeki işlem ücretlerini yatırmaya ve ödemeye teşvik etmek için kullanılır. Türkiye’nin önde gelen Kripto para borsası Dyorex hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından detaylı ulaşabilirsiniz.

Cartesi (CTSI) Projesini Özel Yapan Nedir?

Cartesi Coin Nedir? Cartesi platformunu özel yapan şey, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler ve dApp’ler oluşturmak için doğrudan Linux işletim sisteminde ana akım yazılım dillerini, bileşenlerini ve kodunu kullanmalarına izin vermesidir. Basitçe söylemek gerekirse, Cartesi, geliştiricilerin blockchain ekosisteminde Python gibi tanıdık programlama dillerini kullanmasına izin verir. Cartesi’nin bu özelliği, blockchain tabanlı sistemlerle hiç çalışmamış geliştiricilerin sektöre girmesi için kapı aralıyor. Bu, blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasında önemli bir adım olarak görülebilir.

Bir başka Cartesi yeniliği de blockchain’i bir tür yüksek mahkeme olarak kullanmaktır. Açıklamama izin verin: Cartesi, Linux ortamlarında zincir dışı gerçekleştirilen tipik gerçek dünya hesaplamalarını blockchain aracılığıyla doğrulamanıza olanak tanır. dApp kullanıcıları zincir dışında fikir birliğine ulaşabilir. Hileli hesaplamalar yapılmaya çalışıldığında bile, blok zinciri hileli tarafları tespit eder ve cezalandırır. Cartesi Coin Nedir? Cartesi’nin birçok geleneksel Tier 2 çözümüne göre avantajı, paydaşların sürece katılmak için her zaman çevrimiçi olmaları gerekmemesidir. Bu nedenle Cartesi, kullanıcıların merkezsiz hissetmeden yararlanabilecekleri bir platformdur.

Cartesi Nasıl Çalışır?

Cartesi Coin Nedir? Cartesi, zincir üstü işlemler ve zincir dışı bilgi işlemden oluşan hibrit bir sistem çalıştırarak blok zinciri teknolojisine optimize edilmiş yazılım geliştirme iş akışları getiriyor.

Cartesi ve Noether

Cartesi Coin Nedir? Cartesi, ana blok zincirinde depolanan büyük hesaplama ve geçici veri miktarını azaltmak için birkaç zincir dışı bileşene güvenir. Cartesi Makinesi, blok zincirinde hesaplama sonuçlarını yayınlamadan önce dApp hesaplamalarını çalıştırmak için kullanılan, Cartesi düğümleri tarafından çalıştırılan Linux tabanlı bir sanal makinedir. Bir Linux ortamında çalışmak, yaygın olarak kullanılan bir bilgisayar programlama dilinde dApp’ler oluşturmanıza olanak tanır.

Cartesi (CTSI) Fiyatı, Grafikler, Piyasa Değeri | CoinMarketCap

Cartesis Noether, veri kullanılabilirliği kehaneti görevi gören bir yan zincirdir. Noether, yalnızca kısa bir süre için gerekli olan verileri önbelleğe alma ve depolama yeteneğine sahip değildir. Yalnızca kısa bir süre için gerekli olan verileri atarak yerden tasarruf sağlar ve uzun vadeli blok zinciri verimliliği oluşturur.

Zincir Üstü Bileşenler

Cartesi Coin Nedir? Cartesi makinesinin ve ilişkili dApp’lerin durumu, blok zincirinde bir kriptografik hash ile temsil edilir. Bu karmadaki bilgiler, tüm zincir dışı dApp işlevlerinin başlangıç ​​ve bitiş durumlarını içerir. Bu, ağın zincir dışı ağlarda bile bütünlüğü ve şeffaflığı korumasını sağlar.

Blockchain ile iletişim, Cartesi’nin iyimser toplama varyantı aracılığıyla yapılır. Zincir dışı işlemleri yürüten ve işlem verilerini ana blok zincirine gönderen bir ölçeklendirme çözümüdür. Bu, Cartesi’nin ağ ölçeklenebilirliğini artırırken dApp’leri merkezi olmayan ve denetlenebilir tutma hedefini koruyor.

CTSI Coin Yorum ve Geleceği

Cartesi Coin Nedir? CTSI, Cartesi ağına güç sağlayan ve Cartesi’nin hisse kanıtı mutabakat sisteminde kullanılabilen kripto para birimidir. Staking, token sahiplerinin ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı oldukları için ödüller kazanmalarını sağlar. CSTI ayrıca Noether yan zincirleriyle etkileşimde bulunurken ücret ödemek için de kullanılır. CTSI belirteci ayrıca, dApp’lerin doğru şekilde yürütülmesini sağlayarak ve kötü aktörlerin cesaretini kırarak Cartesis’in ağını güvence altına alır. Diğer birçok kripto para birimi gibi, maksimum bir CTSI arzı vardır. Yani sadece 1 milyar CTSI jetonu var.

Blok zinciri alanı o kadar hızlı büyüdü ki, benimsemenin kendisi büyümesini sınırlayabilir. Cartesi, yeni bir yaklaşıma sahip bir Kademe 2 ölçeklendirme çözümüdür. Bu, dApp geliştirmeyi basitleştirir ve dApp’lerin merkeziyetsiz kalırken daha verimli çalışmasına izin verir. CTSI, Cartesi’nin çok yönlü ölçeklendirme yaklaşımının ayrılmaz bir parçasıdır. Kripto kullanıcıları, düğümleri çalıştırmak ve ağa katılmak, staking yaparak, dApp’leri tasarlayarak ve bunlara katılarak ödüller kazanmakla veya yalnızca Cartesi platformunda değer görmek için CTSI belirteçleri almakla ilgileniyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!