IOTA Nedir? Iota Nasıl Çalışır?

iota nedir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IOTA Nedir?

iota nedir? IOTA genellikle blok zincirlerde çalışmaz. Tangle adlı bir altyapı kullanır. IOTA, işlemleri doğrulamak için madencileri kullanmaz. Ağda yeni bir işlem yayınlayan bir düğüm, önceki iki işlemi onaylamalıdır. Madencilik olmaması, ağ ücreti olmaması anlamına gelir. Platformun bu kadar popüler olmasının ana nedeni budur.

IOTA, en azından diğer projelerden farklı olarak blok zinciri kullanmaz. Farklı bir blok zinciri tasavvur eden IOTA, Tangle adlı kendi doğrulama düğüm sistemini geliştirmeye başladı. IOTA ağının birincil kripto para birimi MIOTA’dır. IOTA ile ilgileniyor ancak bunun ne hakkında olduğunu veya nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Lütfen endişelenme. Bu kılavuz, size IOTA hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğretmeyi ve sizi piyasadaki en kullanıcı dostu ticaret deneyimine hazırlamayı amaçlamaktadır.

Bitcoin ve diğer altcoinlerin son iki yılda IOTA ile bıraktığı ayak izi şu soruyu soruyor: Iota nedir? Popülaritedeki ani yükselişe, yüksek satış hacmine ve piyasa değerine ne sebep oldu?Bitcoin’in son iki yılda yükselişi, altcoinler üzerinde olumlu bir etki yarattı ve bir dalgalanmaya neden oldu. Bu Altcoinlerden biri olan IOTA, 2014 yılında “Nesnelerin İnterneti” propagandasıyla üç Alman ortak tarafından kurulan Alman kökenli IOTA Vakfı bünyesinde bir organizasyondur. IOTA, hem yükselişi hem de Tangle teknolojisinin getirdiği hız, güvenlik ve ücretsiz işlemler gibi özellikleriyle diğer altcoinlerden önemli ölçüde farklıdır. Şu anda piyasa değerinde 13. sırada yer alan IOTA, Bitcoin’in üst sınırına ulaştı ve piyasa değeri zirve yaptı ve 4. sıraya yükseldi.

IOTA Nasıl Çalışır?

iota nedir? Blockchain tabanlı kripto para birimlerinin aksine, IOTA Tangle adlı başka bir veri yapısı önerir. Bu tür yapılar, sayısal temsilleri benzersiz bir şekilde depolar ve yönetir. Bu yapı, IOTA ağının, “geleneksel” blok zincirlerinin kullanımıyla ilişkili topografik engelleri ve doğal sınırlamaları kaldırarak Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunlarının üstesinden gelmesini sağlar. XRP gibi, IOTA’nın jetonları da önceden çıkarılır ve işlemleri, dağıtılmış bir döngüsel olmayan grafik (DAG) olan Tangle kullanılarak doğrulanır. DAG, mevcut blok zinciri teknolojisine uygulandığında çok heyecan verici uygulamalara sahip yeni bir matematiksel kavramdır.

IOTA’nın Kurucusu Kimdir

IOTA, 2015 yılında David Sonstebo, Dominik Schiener, Dr. Sergey Popov ve Sergey Ivanchegro tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Özel, eşler arası dağıtılmış bir defter olarak inşa edilmiştir. Temel amacı, Nesnelerin İnterneti’ni (IoT) demokratikleştirmek ve güçlendirmekti (ve hala da öyle). IOTA ağı ve Tangle teknolojisi, herhangi bir ölçekte işlem ücreti olmadan güvenli ödemeler ve iletişim sağlamak için tasarlanmıştır. Tasarımının bir diğer avantajı, doğrulama sürecinin neredeyse anında olmasıdır. Sistem teorik olarak saniyede sınırsız sayıda işlemi doğrulayabilir.

IOTA’yı Benzersiz Yapan Nedir?

IOTA, benzersiz kelimesiyle eş anlamlı hale gelen bir projedir ve yenilenmiş bir blok zinciri teknolojisi olan Tangle, bu terime ağırlık katmaktadır. IOTA’nın değer önerisi ve iş planı, diğer blok zinciri tabanlı kripto para birimlerinden çok farklıdır ve proje hem övgü hem de düşmanlık kazanmıştır.

 

 

IOTA ile Madencilik

Blockchain bünyesinde yer alan bütün kripto paralarda madencilik yapabilme imkanı varken IOTA’da böyle bir şey yok. Hal böyle olunca bu durumun getirdiği bazı olumlu ve olumsuz özellikler ortaya çıkıyor. Şöyle ki;

IOTA’nın madenciliğinin yapılamaması demek piyasadaki IOTA miktarının aniden değişmemesi anlamına gelmektedir. Bu da IOTA’nın değerinde ani dalgalanmalar olmamasına sebep olmaktadır.

Öte yandan IOTA’nın madenciliğinin yapılamıyor olması, kripto para madencileri için eksi bir durum teşkil etmektedir.

 

IOTA’yı Gelecekte Neler Bekliyor?

iota nedir? Kripto para birimleri, birkaç ay önceki parlak günlerinden çok uzak. Bitcoin ve tüm altcoinler bu düşüşe devam ederse önceki seviyelerine dönecekler ve hatta bazıları borsalardan kaybolabilir. Ama elbette bu durum devam ettiğini varsayan bir senaryo. Ancak internet var olduğu sürece, zaten çökmüş ancak henüz dibe vurmamış olan piyasa yükseliş trendi, kullanıcılarına sunduğu çok sayıda kolay işlem ve kâr sayesinde toparlanacaktır. Bu varsayıma dayanarak IOTA, diğer tüm kripto para birimleriyle birlikte yeniden yükselecek.

 

IOTA Çıkış Sloganı

Nesnelerin İnterneti IOTA

Peki, “Nesnelerin İnterneti” terimini lansman sloganı olarak kullanan IOTA, bu cümle ile ne diyor, ne vaat ediyor? Akıllı telefonlar, tabletler, kişisel bilgisayarlar, akıllı saatler gibi karşılıklı iletişim gibi nesneler daha etkin kullanılabilir. Elbette bu tanım yoruma açık ve oldukça geniş bir tanımdır. IOTA’nın nesneleri daha akıllıca kullanıp kullanamayacağını ve hayallerini ne ölçüde gerçekleştirebileceğini veya gerçekleştirebilecekmi hep birlikte göreceğiz.

 

IOTA Nasıl Alınır?

İota nedir sorunu incelememizin ardından nasıl satın alıp yatırım yapabileceğimize değinelim. Türkiye’de Türk Lirası ile IOTA coin satın almak sanıldığının aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. IOTA Paraları teknik bilgi veya resmi belge olmadan satın alınabilir.

iota coin, güvenilir kripto para borsalarında alınıp satılabilir. Türkiye’de DyorEX üzerinden IOTA TRY paritesinde Türk lirası da işlem yapabilirsiniz.k

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!