Golem Coin Nedir? Golem Nasıl Çalışır? [ 5 Başlıkta İnceleme ]

Golem Coin Nedir
Golem Coin Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Golem Coin Nedir?

Golem Coin Nedir? Golem Ethereum ağında işlem yapan bir tokendir. Dijital dünyaya hizmet vermek amacıyla oluşturulmuş bilgisayarlar arası eşleşme protokolüdür. Sistemde farklı bilgisayar ağları kullanılarak işletim hizmeti verilmekte ve karşılığında Golem coin kazanılmaktadır. Golem İsviçre’de ilk olarak 2014 yılında pyton temelli projelendirilerek hayata geçirilmiştir. Julian Zawistowski ve Piotr Janiuk tarafından 2018 yılında uygulama Ethereum ağına katılarak sistem blok zincire aktarılmıştır. Golem dünyanın farklı yerlerinde ki bilgisayar ağlarının tek bir sistemde birleşmesi sağlayan organizasyondur. Sistemde tek bir otorite yoktur ve her bir Golem üyesi sistem için aynı öneme sahiptir. İhtiyaç duyanlara yedek işlemci dağıtmanın yeni halidir. Aynı Uber gibi mülklerin başka kişiler tarafından kullandırılmasını ifade eder. Daha basit haliyle kiralık sanal sunucular örnek gösterilebilir. Golem Coin Nedir? Projenin ilk bölümü olan Brass Golem, Nisan 2018’de başladı. Bu sürüm, CGI ve 3B modelleri oluşturmaya odaklandı. Ek olarak, Blender ve LuxRenderer uygulamaları Golem’e entegre edilmiştir.

Golem ekibine göre, 3B oluşturma iyi bir ilk adımdı. Bu işlem çok zaman alır ve hesaplama gücü gerektirir. Örneğin ben bir animasyon oluşturmak istiyorum ve bu animasyonu Blender’da oluşturup HD çözünürlükte render etmek istiyorum. Ancak bilgi işlem gücümüze göre bu iş epey zaman, hatta günler hatta haftalar alabiliyor. Elbette üreticiler bu süreleri beklemek istemiyorlar. Bunun çözümü genellikle render farm adı verilen 3D rendering sunucularına dönüyor ancak bu süreçleri başkalarına bırakmak çok maliyetli olabiliyor. Ancak kuyruk sistemi ile çalıştığınız için işin tamamlanması gecikebilir. Golem Network bu sorunu çözmek için yola çıktı.

Türkiye’nin en büyük borsalarından biri olmayı başarmış Dyorex Kripto Para Borsası Hakkında merak ettiklerinize Dyorex Nedir makalemize link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Golem (GLM) Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

Golem Coin Nedir? Golem Projesinde önemli bir sorun çözüldü. Çözümleri ile en köklü projelerden biri olan protokol, günümüzde hala rağbet gören birçok önemli soruna dikkat çekiyor. Proje, benzersiz teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu özelliği genel yapısından belli olmakla birlikte geleceğe yönelik öngörüler açısından da önemlidir. Project Golem Network’ü (GLM) benzersiz kılan temel özellikler şunlardır:

  • Bu ağ, kullanıcıların boştaki kaynakları paylaşmak için kolayca bağlantı kurmasına ve birbirlerine ödeme yapmasına olanak tanır.
  • Son teknoloji mimari, geliştiricilerin sınırsız projeler oluşturmasına olanak tanır. Açık kaynak platformu da esnektir.
  • Tamamen programlanabilir ve yaratıcılığı desteklerken sansür endişelerini ortadan kaldırır ve proxy’siz, sınırsız bir ağ aracılığıyla platformdan kaldırmayı destekler.

Golem Nasıl Çalışır?

Golem Coin Nedir? Golem’in iş durumu temel olarak önceki teknolojik gelişmelere bağlıdır. Bilgi işlem kaynakları pazarlarının tamamen yeni kavramlara göre düzenlenebileceği önermesine dayanıyorlar. Öte yandan, Amazon, Google, Microsoft ve IBM gibi büyük şirketler şu anda bilgisayar pazarına hakim, pazar güçlerini ve varlıklarını büyük kar marjları elde etmek için kullanıyor ve bilgisayar hizmet fiyatlandırmasını adaletsiz hale getiriyor. Neyse ki, piyasaların sonsuza kadar böyle işlemesi amaçlanmamıştır. Golem’de bilgi işlem kaynaklarının satın alınması, bireysel ve profesyonel satıcıların bağışlarına bağlıdır. Ayrıca, son derece rekabetçi bir pazarda faaliyet gösteren Golem’in uygulama kayıt defterinden temin edilebilen bir dizi tescilli yazılıma dayanmaktadır.

Golem Teknolojisi

Golem Coin Nedir? Oluşturma sorunlarına bir alternatif golemlerdir. Kullanıcılar, diğer kullanıcılardan bilgi işlem gücü ödünç almak için GNT belirteçlerini kullanabilir. Öte yandan, kullanıcı işin ne kadar hızlı veya kaç parça halinde çalışması gerektiğine karar verebilir. Ek olarak, kullanıcılar, genellikle saatlik ücretlerine yansıtılan, ne kadar ödeme almak istediklerini belirtebilirler. Yavaş işlemler için daha düşük, hızlı işlem yapmanız gerekiyorsa daha yüksek bir ücret belirleyebilirsiniz. Bu bize daha ucuz bir alternatif verdi. Ayrıca boşta işlem gücünü değerlendirmek isteyenler için de bir fırsat var. Brass Golem lansmanı aynı zamanda ilk gerçek golem platformu uygulamasını da tanıttı. Ancak geliştirme ekibinin birçok yeni uygulama üzerinde çalıştığı bilindiğinden bu durumun gelecekte değişmesi bekleniyor. Nihayetinde amaç, bilgi işlem gücü gerektiren tüm işleri Golem’e taşımaktır. Öte yandan, Golem for Blender’ın yayılmasının çok yavaş olduğunu lütfen unutmayın.

Golem (GLM) Projesi ve Whitepaper

Golem Coin Nedir? The Golem Project başlıklı özel bir makale, projenin önemli ayrıntılarını içerir. Oluşturulmasının amacı, talep üzerine, ihtiyaç duyanlara boşta kalan bilgi işlem gücünü yeniden tahsis etmenin yeni yollarını sağlamaktır. Kullanıcıların bilgi işlem gücünü kullanmak, satın almak ve satmak için ağa adil bir şekilde katıldığı ve ağ içindeki karmaşık görevlerin daha küçük alt görevlere bölündüğü eşler arası (P2P) bir ağ oluşturduk. Golem Network’ün merkezi bir otoritesi yoktur. Hiçbir kullanıcı diğerinden daha fazla veya daha az değerli değildir.  Golem Coin Nedir? Golem Ağı, kullanıcıların birbirleriyle kolayca bağlantı kurmasına, ödeme yapmasına ve kullanılmayan kaynakları paylaşmasına olanak tanır. Bu tanıtım belgesinde ve oluşturulmasında kilit unsur, platformlar genelinde bilgi işlem kaynaklarına erişim sağlayarak gelecek nesiller için teknoloji ortamını şekillendirecek iddialı yazılım çözümleri yaratan küresel bir geliştirici grubudur. Son teknoloji mimarisi sayesinde, geliştiriciler sınırsız ve iddialı projeler oluşturabilir. Boştaki bilgi işlem gücünün ona en çok ihtiyaç duyanların kullanımına sunulduğundan emin olun ve karşılığında GLM kazanın. Ağın muhasebe katmanı, Ethereum’un ikinci katmanıdır. Bir uçak üzerine inşa edilmiştir. Bu sayede daha ucuza işlem yapılabilmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!