EOS Coin Nedir? EOS Coin Hakkında Detaylı İnceleme

EOS Coin Nedir
EOS Coin Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EOS Coin Nedir?

EOS Coin Nedir? En önde gelen altyapı sağlayıcılarından biri olan EOS, merkezi olmayan DeFi projelerinin önde gelen isimlerindendir. (dApps) ticari ölçekte geliştirilmesini, barındırılmasını ve yürütülmesini sağlayan blok zinciri tabanlı merkezi olmayan bir sistemdir.

Merkezi olmayan EOS uygulamalarının yatay ve dikey ölçeklenmesini, hesap yönetimini, kimlik doğrulamasını, veritabanı oluşturmayı ve uygulama programlamayı sağlar. Blockchain mimarisi sağlayan yazılım. Bu dağıtılmış sistem, birden fazla işlemi ölçeklendirebilir. Bu ağın kripto para birimi EOS’tur.

Hedeflenen kullanım örnekleri arasında akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan depolama çözümleri ve DApps ortamları bulunur. EOS geliştiricileri, dPoS konsensüs mekanizması kullanılarak binlerce işlemin verimli bir şekilde hesaplanabileceğini iddia ediyor.

EOS Coin Nasıl Kuruldu?

Sıklıkla “EOS nedir? EOS’u kim kurdu?” sorusu sorulur. EOS, 2017 yılında özel bir kurumsal blok tarafından kuruldu. Proof-of-Stake (dPoS), STEEM ve Bitshares’in yaratıcısı Dan Larimer, block.one’un CTO’sudur.

-EOS’u kim kurdu EOS, 2017 yılında block.one tarafından kuruldu.

-Kurucu Daniel Larimer. BitShares, Blockchain Steem ve Delegated Proof of Stake’in (DPoS) yaratıcısıdır.

-Larimar şu anda block.one’un CTO’su olarak çalışıyor. EOS, Haziran 2017’de İlk Para Teklifi (ICO) olarak piyasaya sürüldü.

-ICO, bir yılda 2,5 milyar dolar toplayarak onu en iyi ICO girişimlerinden biri haline getirdi.

EOS Madenciliği Mümkün Mü?

Hayır, proje bir konsensüs mekanizması olarak dPoS (Proof-of-Stake) kullanıyor. Madencilik yerine, blok üreticileri EOS token blokları üretir ve ağ oluşturma için ödüllendirilir. Blok üreticileri dPoS sistemi tarafından seçilir.

EOS’un Diğer Kripto Para Pirimlerinden Farkı Nedir?

EOS, bir fikir birliği mekanizması olarak Proof of Stake kullanır. Paralel yürütme ve asenkron iletişim yöntemini benimseyerek yüksek ölçeklenebilirliğe sahip olduğu da söyleniyor.

EOS yazılımı, merkezi olmayan uygulamaların dikey ve yatay ölçeklenmesini sağlayan bir blok zinciri mimarisi sağlar. EOS, tüm işlemlerin ve uygulamaların şeffaf olmasını sağlar, böylece başarısız işlemler ağdaki herkes tarafından görülebilir ve hatalar düzeltilebilir. Ayrıca EOS, kullanıcılara hızlı ticaret vaat ediyor.

EOS’un avantajları nelerdir?

EOS nedir sorusunun yanı sıra EOS’un faydaları da oldukça ilginç. EOS blok zincirinin birçok faydası vardır. Ethereum’un bir değişik versiyonu olarak, yani daha hızlı, daha iyi ve daha güvenli avantajlarıyla lanse edilir. Özel faydaları nelerdir?Haydi birlikte daha yakından bakalım.

EOS Altyapısı

-Merkezi olmayan bir ağ olmayı hedefleyen EOS geliştiricileri, işlemleri yürütmek için DPoS konsensüs mekanizmasını kullanacak.

-Ethereum blok ağı üzerine kurulan EOS, 2018 yılında kendi ağına geçiş yaptı.

-DPoS, seçilen paydaşların sahip oldukları kripto para birimi miktarının ötesinde yeni kripto para birimleri oluşturmasına yardımcı olan oylamaya dayalı bir sistemdir.

Merkeziyetsiz Uygulamalar (dApp)

EOS, tam bir şekilde oluşturma ve kuruluma  dApp’ler geliştirme imkanı sunar. Merkeziyetsiz platform olarak çalışır. Bu, herkesin dApp kurup oluşturabileceği ve EOS tarafından desteklenerek  herhangi bir blok zinciri platformunda çalıştırabileceği olanağı sağlar. Tek farkla App Store’a benzer şekilde çalışır: ademi merkeziyetçilik. dApp’ler genellikle kendilerine güç sağlamak için akıllı sözleşmeler kullanır. Ancak, EOS ile akıllı sözleşmeler gerekli değildir. Bunun yerine, akıllı sözleşmelerden daha verimli olduğu söylenen dApp işlemlerini kullanır.

Çoğu blok zinciri çözümü, işlem başına bir ücret gerektirir. Ancak bu, EOS için geçerli değildir. EOS, herhangi bir işlemi veya hizmeti ilişkili maliyetler olmadan yürütmenize olanak tanır. Bu ücretsiz işlemler anlamına gelir. Ancak, dApp’ler için hizmet ücretleri bir blok üretici modeli kullanır.

EOS Toplam Arzı Ne Kadar?

EOS Coin Nedir? sorusuyla birlikte bu kripto paranın ne kadar arzı bulunuyor sorusu da oldukça merak ediliyor. Toplam ihraç sayısı 1 milyar, tiraj sayısı ise rehberin yazıldığı andaki 940 milyondur. Yıllık enflasyon oranı %5’e kadardır ve maksimum arz sınırsızdır.

EOS Coin Nasıl Alınır?

EOS tokenleri, güvenilir kripto para borsalarında alınıp satılabilir. Türkiye’de DyorEX üzerinden EOSTRY paritesinde Türk lirası da işlem yapabilirsiniz.

EOS Coin Yorum

EOS Coin Nedir? Daha önce de belirtildiği gibi, EOS’un bazı dezavantajları vardır. İlk olarak, EOS ICO’dan elde edilen tüm gelirler, Cayman Adaları’nda kayıtlı özel şirketlere aittir. Şirket web sitesinde şöyle açıklıyor: “Token’lar, EOS Platformunda kullanım, amaç, işlev, işlev veya işlevsellik dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere açık veya zımni hiçbir hak, kullanım, amaç, işlev, işlev veya işlevsellik taşımaz. Hiçbiri yoktur.”

Diğer bir dezavantaj ise EOS arzının çok yüksek olmasıdır.

Bu yazımda detaylı olarak EOS nedir sorusuna cevap vermeye çalıştım. EOS vizyonu ile birçok kategoride birçok kişiye erişilebilir bir deneyim sunar. Kullanıcı kimlik doğrulaması, bulut depolama ve sunucu barındırma gibi hizmetler sağlayarak merkezi olmayan uygulamalar için eksiksiz bir işletim sistemi sağlamayı amaçlar. Proje bunları başarılı bir şekilde uygularsa kripto para dünyasında daha da öne çıkacak.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!