Altcoin nedir? Portföyünüzü Çeşitlendirmek İçin 5 Altcoin

Altcoin
Altcoin?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altcoin Nedir?

Altcoin nedir? Altcoinler, Bitcoin’e alternatif olarak üretilmiş olan kelime anlamı alternatif coin olan kripto paralara verilen addır.  Kripto para endüstrisinin bugün bildiğimiz şekliyle ortaya çıkması Bitcoin’e dayandığından, diğer madeni paralar vet tokenlar alternatif haline geldi. Altcoinler, Ethereum ve BNB gibi yüksek piyasa değeri olan madeni paralardan yeni başlatılan projelere kadar çeşitlilik gösterir. Geleneksel olarak altcoinler, Ethereum üzerindeki ERC-20 tokenları ve diğer büyük blok zincirlerinin yerel tokenlarıdır

Altcoin nedir ve neden altcoinlere yatırım yapmalıyım?

Bitcoin (BTC), piyasa değerine göre en büyük ve en iyi bilinen kripto para birimi olmasına rağmen, ihtiyatlı bir yatırımcı olarak yatırım portföyünüzü çeşitlendirmeniz gerekir. Kripto dünyasında bunu yapabilmek için altcoin satın almanız gerekiyor. Kripto dünyasından ve endüstrilerden (Merkezi Olmayan Finans (DeFi) veya OyunFi gibi) farklı coinleri kripto yatırım portföyünüze dahil ederek genel riski azaltabilirsiniz. Bu şekilde Bitcoin fiyatı düşerse kayıplarınızın bir kısmı diğer kripto yatırımlarınız ile dengelenebilir.
Altcoin nedir sorusuna olan cevabı verdiysek şimdi ilk olarak bir portföyü çeşitlendirmek amacıyla hangi altcoinleri ekleyebiliriz ve bu altcoinler neyi amaçlamaktadır bunlara değinelim.

Platform Tokenları

Bazı blok zincirler, kullanıcıların kendi projelerini, belirteçlerini ve hatta birlikte çalışabilir blok zincirlerini oluşturmalarına izin verir. Ethereum en ünlü ve popüler platformlardan biridir, ancak diğer platformlar da Ethereum’un ayak izlerini takip eder ve yeni yenilikçi projeler için altyapı sağlar.

Ethereum (ETH)

Ether, 2015 yılında Vitalik Buterin ve kurucu ortağı ekibi tarafından oluşturulan Ethereum platformunun yerel simgesidir. Ethereum, kripto para ekosisteminde büyük bir teknolojik atılımdır ve orijinal ikinci nesil blok zinciri olarak bilinir. Bitcoin’in ademi merkeziyetçilik ilkesini benimser ve programlanabilir kodlar aracılığıyla ağın kullanılabilirliğini geliştirir. Bu komut dosyalarına akıllı sözleşmeler denir ve otomatik olarak yürütülür ve geliştirici tarafından belirlenen bir dizi kurala göre çalışır. Bu scriptler sabittir. Başka bir deyişle, blok zincirinde kullanılabilir olduklarında geliştiriciler bunları değiştiremez. Ether, blok zinciri için bir hizmet belirteci olarak kullanılır. Akıllı sözleşmelerdeki tüm işlemler ve etkileşimler, kullanıcıların Ether ile ödeme yapmasını gerektirir. Gerekli bilgi işlem gücünü ölçmek için herhangi bir işlemin belirli bir miktar gaz ödemesi gerekir.

Bir cüzdandan diğerine basit ERC-20 tokenları göndermekle karşılaştırıldığında, karmaşık akıllı sözleşmeleri kullanmak daha fazla gaz gerektirir. Gaz için ödeyeceğiniz ücret, taban ücret olarak adlandırılan eklediğiniz bloğa bağlıdır. Ethereum 2.0 yükseltme planının bir parçası olarak, Ether’i stake ederek de ödüller kazanabilirsiniz. Bununla birlikte, bir kez söz verdiğinizde, Ethereum’unuz, yaklaşık iki yıl sonra Ethereum 2.0 serbest bırakılıncaya kadar kilitli kalacaktır. Ether arzında herhangi bir üst sınır yoktur, ancak işlem ücretleri deflasyon mekanizması kapsamında yakılmaktadır.

Solana (SOL)

SOL, Solana blok zincirinin yerel simgesidir ve Mart 2020’de piyasaya sürülmüştür. Solana, ölçeklenebilirliğe odaklanır ve geçmişin kanıtı adı verilen yeni bir fikir birliği mekanizması kullanır. Tarihsel kanıt, bloktaki zaman damgasını kullanmaz, ancak zaman ölçümü için bir karma işlevi kullanır. Bu mekanizma, ağın hızını büyük ölçüde artırır. Solana ayrıca akıllı sözleşme yeteneklerine de sahiptir. SOL, kullanıcıların akıllı sözleşmelerle etkileşime girerken işlem ücreti ödemesi veya gaz ödemesi için bir hizmet simgesidir. Deflasyon önlemi olarak, ağ her işlemden belirli bir yüzde işlem ücreti tüketir. Blockchain toplam 489 milyon SOL coini çıkaracak. Bir SOL sahibi olduğunuzda, aynı zamanda bir ağ doğrulayıcısı ve ağ denkliği kanıtı konsensüs mekanizmasının bir katılımcısı olabilirsiniz. Doğrulayıcılar ve taahhüt verenler, bloğa yeni işlemler eklemek için yaptıkları çalışmalardan dolayı SOL coinleri ile ödüllendirilecektir.

Polkadot (DOT)

DOT ilk olarak 2017 yılında Polkadot’un yerel tokenı olarak yayınlandı. Blockchain, Ethereum yaratıcıları Gavin Wood, Robert Habermeier ve Peter Czaban tarafından geliştirildi. DOT, üç ana kullanımla birlikte çalışabilir blok zincirleri oluşturmaya odaklanır: yönetişim, ipotek ve bağlantı. DOT yönetişim modeli, kullanıcıların ağ ücretleri, yükseltmeler ve parachainler hakkında karar vermelerine olanak tanır. Her parachain, bir proje için özel olarak oluşturulur ve bir yan zincir olarak ana blok zincirine bağlanır.

Polkadot ayrıca, kullanıcıların DOT’u katılımcı olmaları için taahhüt etmelerini gerektiren bir PoS konsensüs mekanizmasına sahiptir. Stake DOT, tokenları kaybetme riskini içerdiğinden, kötü niyetli kişilerin ağı manipüle etmesini önler. DOT ayrıca parachain slot makinelerinin müzayedesinde de kullanılır. Kullanıcılar, Parachain slotlarını kazanmak isteyen projeler için DOT sözü veriyor. Proje başarılı olursa parachain kiralama süresinin sonuna kadar
DOT’lar bağlanır ve staking yapanlar da bunun karşılığında projenin tokenlarından kazanır.

Binance Coin BNB

BNB, Binance Chain ve Binance Smart Chain’in ana tokenidir. Token, 2017 yılında Ethereum blok zincirinde yayınlandı ve ilk madeni para teklifi (ICO), Binance’in ticaret hizmetlerini iyileştirmek için fon toplamayı amaçlıyor. BNB, 2019’da Binance Chain’e geçti ve tokenları ERC-20 tokenlarından BEP-2 tokenlarına dönüştürmek için bir mekanizmaya sahip. Binance DEX (merkezi olmayan borsa), hizmet belirteci olarak BNB kullanılarak Binance Chain üzerine kuruludur ve komisyonlar indirimli fiyattan ödenebilir. Kullanıcılar ayrıca Gaz tabanlı ticaret sistemi içinde Binance Chain’e para aktarmak için BNB öderler. Eylül 2020’de Binance Smart Chain (BSC), Binance Chain’in paralel blok zinciri oldu. BSC, Ethereum blok zincirinden çatallanmıştır ve akıllı sözleşme işlevlerine sahiptir. BNB,

BEP-20 protokolünü kullanan BSC’nin yerel simgesidir. İşlemler ve akıllı sözleşme etkileşimleri için gaz ücretlerini ödemek için kullanılır. BNB’nin diğer kullanımları arasında, BNB’yi stake ederek hisse kanıtı konsensüs mekanizmasına katılma ve Binance Exchange’de indirimli fiyatlarla komisyon ödeme yer alır. Bir deflasyon mekanizması olarak Binance, her üç ayda bir belirli sayıda jetonu yok edecek. Bu yanmalar, toplam BNB arzının yarısı olan 100.000.000 BNB yakılana kadar devam edecek.

Polygon MATIC

Eski adıyla Matic Network olarak da bilinen Polygon (Matic), blockchain ağı güncellemelerine farklı bir alternatif getirerek ikinci katman ölçekleme sistemi ile ağ üzerinde yapılan işlemlerinin karmaşasını minimum seviyeye indirmeyi hedeflemektedir.

Kripto para piyasasında özellikle son zamanlarda çok iyi bir çıkış yakalayan Matic, merkezi olmayan finans kuruluşları arasında daha kolay işlemler yapabilme alternatifini sunmaktadır. Merkeziyetsiz bir kripto para birimi olan Matic, Plasma çerçevesinin özelleştirilmiş versiyonunda bulunmaktadır. Bulunduğumuz  yıl içerisinde bir çok yeni projeye imza atarak ağını genişleten ve yakın gelecekte çok daha iyi bir performans göstereceği düşünülüyor. Matic bulunduğu market değeri ile ilk 10’u zorlayacağı kesin

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!