Binance Nedir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance Temmuz ayı ortasına 2017 yılında kurulmuş. Bu işlem hacmi bakımından en popüler ve en büyük kripto para borsası değişimi halinde yükseldi. Borsa aslen Çin’de kuruldu. Bununla birlikte, Çin’deki düzenleyici iklim değiştikçe, Binance sunucularını ve genel merkezini Japonya’ya taşıdı ve 2018’de Avrupa’da Malta’da yeni bir ofis kurdu.

Borsanın çok tanınmış ve popüler kurucusu Changpeng Zhao (“CZ”), dünyadaki her bir kişiye Borsanın alım satım hizmetlerini sunma vizyonuna sahiptir. Temmuz 2018’den bu yana platformda 10 milyondan fazla kayıtlı kullanıcı ve 200’den fazla alım satımı yapılabilen kripto para birimi ve 380’den fazla listelenmiş alım satım çifti bulunuyor ve sürekli olarak yeni kripto para birimleri ekleniyor.

Binance Coin (BNB), borsanın ayrılmaz bir bileşenidir. Borsa kurulduğunda, Borsanın başlatılmasını finanse etmek için Binance Coin (BNB) için bir ICO gerçekleştirdi. Binance toplam 200 milyon BNB yayınladı. Bunun yarısı halka açık bir ICO aracılığıyla dağıtıldı, %40’ı Binance ekibine gitti ve %10’u melek yatırımcılara satıldı.

BNB, kripto para borsasında ücret ödeme aracı olarak kullanılabilir. ICO’yu ve dolayısıyla borsanın finansmanını artırmak için Binance, ilk dört yılda BNB kullanımında indirim yapmayı taahhüt etti. Örneğin, ücretleri ödemek için BNB’yi kullanan borsa kullanıcıları, tüm ücretlerde %50 indirim alır. İkinci yılda hala %25, üçüncü yılda %12,5 ve dördüncü yılda %6,75’tir.

Kripto para birimleri satın alırken doğrudan sözleşmeli ortaklar olarak hareket eden Litebit veya Coinmerce gibi brokerlerin aksine Binance klasik bir borsadır. Bu, Binance’in alıcı ve satıcının teklifleri arasında aracılık ettiği ve uygun bir platform sağladığı anlamına gelir. Sadece 2019’un başından beri Binance, üçüncü taraf sağlayıcı Simplex’ten kredi kartı (Visa, Mastercard) ile Bitcoin, Ethereum Ripple / XRP, Litecoin ve Bitcoin Cash satın alma hizmetini de sundu.

Binance Hangi Kripto Para Birimlerini Sunuyor?

Platform şu anda 200’den fazla kripto para birimi sunuyor. Binance’de bulamayacağınız (bilinen) bir kripto para birimi neredeyse yoktur. Ancak, yeni listelemelerin ve listeden çıkarmaların nadir olmadığı, dolayısıyla listenin değişebileceği unutulmamalıdır.

Binance Maliyetleri Ve Ücretleri

Binance için genel işlem ücreti %0,1’dir (bir işlem gerçekleştirirseniz). Bu, 30 günlük bir süre boyunca (BTC cinsinden) işlem hacmi temelinde belirlenir. Her gün 00:00’da (UTC) işlem hacminiz değerlendirilecektir.

Hesabınızda Binance Coin (BNB) varsa , işlem ücretleri varsayılan olarak BNB bakiyenizden otomatik olarak düşülür. İşlem ücretleri için BNB kullanıldığında, şu anda işlem ücretinde %25 indirim uygulanmaktadır. Binance kurulduktan sonraki üçüncü yılda, indirim tamamen kaldırılmadan önce hala %12,5 ve dördüncü yılda %6,75 olacaktır.

Kripto para birimlerinizi başka bir borsaya veya cüzdana göndermek istiyorsanız ödeme ücretleri yalnızca blok zinciri ücretleriyle sınırlıdır. Bunlar Binance tarafından düzenli olarak güncellenir ve uyarlanır.

Kredi kartı ile kripto para alımlarında da ücretler var. Binance, üçüncü taraf sağlayıcı “Simplex”i kullandığından, bunlar Binance tarafından değil Simplex tarafından ücretlendirilir. Simplex ücreti işlem başına %3,5 veya hangisi daha yüksekse 10 USD’dir.

Nasıl Binance Hesabı Kurarım?

Binance’e kaydolma işlemi, diğer herhangi bir kripto para birimi borsasından veya başka herhangi bir komisyoncudan daha basit ve daha hızlıdır. Bunun nedeni, Binance’in kimliğinizin onaylanmasını gerektirmemesidir (kişisel verileriniz, kimlik fotokopileri, faturalar vb. yoluyla). Ve işte anlaşma:

Binance’e kaydolmak için bu (Binance.com) tıklayın ve sağ üst köşedeki “Kaydol” seçeneğine tıklayın.

Kayıt sayfasında, talimatları takip etmeniz ve e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz yeterlidir. Daha fazla bilgi gerekli değildir!

Kayıt sayfasında, talimatları takip etmeniz ve e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz yeterlidir. Daha fazla bilgi gerekli değildir!

  • Ardından Binance hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Güvenlik nedeniyle, 2 faktörlü kimlik doğrulamayı (Google 2FA veya SMS 2FA) hemen etkinleştirmelisiniz.

Binance İçin 2 Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Ayarlayın

Google Authenticator Uygulamasını kullanarak 2 faktörlü kimlik doğrulamayı nasıl kuracağınızı merak ediyorsanız, aşağıda kısa bir eğitim hazırladık:

  • Binance web sitesinde oturum açtıysanız, “Hesap” sekmesine gidin ve Google Kimlik Doğrulama bölümünde “Etkinleştir”e tıklayın. Ekran görüntüsünde Google Authenticator zaten etkinleştirilmiştir, bu nedenle ekran görüntüsünde devre dışı bırakmak için “Devre Dışı Bırak” yazıyor.

  • Google Authenticator uygulamasını kullanarak QR kodunu tarayın. Bunu yapmak için, bir hesap oluşturmak üzere telefonunuzda yüklü olan Google Authenticator uygulamasını açmanız gerekir. QR’yi taramak için “+” düğmesini tıklayın:
  • Ardından, yedek anahtarınızı (bir kağıda) yazmanız gerekir. Kodu güvende tutun! Binance için Google Authenticator hesabınızı kurtarmak istiyorsanız buna ihtiyacınız olacak.
  • Google kimlik doğrulamasını etkinleştirmek için şifrenizi ve kodunuzu girmeniz gerekir:

Doğrulama Seviyeleri Ve Satın Alma Limitleri

Diğer birçok borsadan farklı olarak Binance ile kimliğinizi doğrulayabilirsiniz. Ancak bu zorunlu değildir. Doğrulama yapılmayan limit zaten günde 2 Bitcoin (BTC). Bu nedenle Binance’in tüm işlevlerini doğrulama yapmadan kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, 100 BTC’lik daha yüksek bir limite ulaşmak için gerekli belgelerin ibraz edilmesi şiddetle tavsiye edilebilir.

Binance Cüzdanı

Binance Cüzdanını üst menüde “Fonlar” ve “Bakiyeler” altında bulacaksınız. Cüzdandan kripto para yatırabilir, bunları harici bir cüzdana (“Çekme”) gönderebilir ve kripto para ticareti yapabilirsiniz.

Binance çok güvenli bir borsadır. Bununla birlikte, Bitcoin’in çalındığı hacker saldırıları zaten olmuştur. Bu nedenle güvenlik nedenleriyle, bir Yazılım Cüzdanı veya Ledger Nano S veya Trezor One gibi bir Donanım Cüzdanı kullanmanızı öneririz.

Binance’de Nasıl Kripto Para Satın Alabilirim?

Yakın zamana kadar (Haziran 2019) Binance’de Euro (veya ABD Doları) ile kripto para satın almak mümkün değildi. Bu değişti. Artık kredi kartı ile Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin ve Bitcoin Cash satın alabilirsiniz . Elbette Binance Cüzdan’a kripto para gönderebilir ve 200’den fazla kripto para ile işlem yapabilirsiniz. Size her iki olasılığı da göstereceğiz!

Binance’de Kripto Para Ticareti Yapın

Halihazırda kripto para birimleriniz varsa, bunları Binance’e yatırabilir ve Bitcoin (BTC) veya diğer para birimleri ile değiştirebilirsiniz. Ethereum’u (ETH) Bitcoin ile nasıl değiştirebileceğinizi size örnek bir şekilde göstereceğiz.

Başka bir borsada veya cüzdanda Ether (ETH) sahibiyseniz, doğrudan Binance’in cüzdan adresine gönderebilirsiniz. Satın alma işlemi sırasında, herhangi bir borsadan kayıt işlemi başarıyla tamamlandıktan hemen sonra Ether’i Binance’e aktarabilmesi için Binance’in Ether Cüzdan adresini girmeniz yeterlidir.

Kayıtlıysanız, cüzdan ve ardından “Para Yatırma” ya tıklamanız gerekir. Binance Cüzdan adresinizi öğrenmek için arama kutusuna tıklayın ve ETH girin ve Ethereum’u seçin.

Ayrıntılı olarak Binance Ticaret Panosu

Binance Trading Dashboard özellikle yeni başlayanlar için kafa karıştırıcı olduğundan, aşağıdaki genel bakışı oluşturduk ve Binance’de hangi işlevleri bulabileceğinizi açıkladık:

Haberler için görüntüleme alanı: Burada Binance’in yeni paraları listelediğini, Airdrop’ları desteklediğini veya yeni bir Binance Launchpad projesi başlattığını öğrenebilirsiniz.
24 saatlik karşılaştırmada güncel işlem çiftinin verileri: Bu bölümde işlem çiftinin cari fiyatı, 24 saatlik değişim, 24 saatlik en yüksek ve en düşük ve 24 saatlik güncel verileri bulacaksınız. Işlem hacmi.
Mevcut satış fiyatlarına genel bakış
Mevcut satın alma fiyatlarına genel bakış
İşlem çiftinin grafiği için görüntüleme alanı: Bu alanda istediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz grafiği bulacaksınız (1s, 2s, 4s, 6s, 12s, günlük, haftalık, aylık grafik).
Emir türü: Limit, Piyasa veya Stop-Limit
Satın alma bölümü: Kripto para satın almak istiyorsanız buraya kaç Euro veya kripto para birimi almak istediğinizi girebilirsiniz.
Satış alanı: Kripto para satmak istiyorsanız, kaç Euro veya kripto para birimi satmak istediğinizi buraya girebilirsiniz.
Ticaret çifti/ticaret pazarları için ayar alanı: Şu anda, Binance’de ticaret çiftleri olarak mevcut olan BNB, BTC, ETH, XRP ve çok sayıda sabit para için ticaret çiftleri sunulmaktadır.
Borsada son tamamlanan işlem fiyatları için görüntüleme alanı
Açık işlemleriniz için alan: Henüz tamamlanmamış kendi işlemleriniz (örn. açık limit talimatınız varsa).

Binance’de Nasıl Kripto Para Satabilirim?

Kripto para birimlerinin ABD doları, euro veya diğer itibari para birimlerine karşı satışı şu anda mümkün değildir.

Binance Cüzdanınızdan “Çekme” yoluyla kripto paraları başka bir borsaya gönderme seçeneğiniz var ve burada onları İtibari parası ile takas edebilirsiniz. 

Binance Testi

  • Güvenlik

Özellikle finans sektöründe güvenilir bir ortağa sahip olmak esastır. Bu kesinlikle Binance ile teyit edilebilir. Şirket, dünya çapındaki kripto para borsaları arasında seçkinlere aittir ve kripto dünyasında mükemmel bir üne sahiptir.

  • Ücretler ve Ödeme Yöntemleri

Kripto para ticareti, kendi ücretlerini ve fiyatlarını belirleyebildikleri için şirketler için kazançlı bir iştir. Bu nedenle yatırım yapmadan önce diğer borsalardaki alış fiyatlarını kontrol etmelisiniz. Binance’deki alım satım ücretleri çok düşüktür ve özellikle BNB jetonunu kullanmak size daha fazla tasarruf sağlayabilir. Yüzde 3,5 kredi kartı ile Bitcoin, Ethereum, Ripple/XRP, Litecoin ve Bitcoin Cash alımı için Simplex ücreti alt orta sahada.

  • Destek

Binance desteği çok sayıda platformda ve sosyal medyada mevcuttur: Telegram, Facebook, Twitter, Reddit, Weibo, Steemit, Medium ve Instagram. Bu seçenekler talebiniz için uygun değilse Binance web sitesinde bir destek bileti açabilirsiniz. Şu ana kadar platformla ilgili herhangi bir sorun yaşamadığımız için desteği kendimiz henüz test edemedik. Ancak, çeşitli forumlarda daha uzun bekleme süreleri (birkaç hafta) bildiren deneyim raporları vardır. Sosyal medya platformları ve forumları bu nedenle açıkça daha iyi ve daha hızlı bir seçenektir.

  • Hacker Saldırıları

Mayıs 2019’da Binance, 7.000’den fazla Bitcoin’in çalındığı bir saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları, hırsızlığı gerçekleştirmek için API anahtarlarını, iki faktörlü kodları ve diğer bilgileri çaldı. O zamandan beri Binance, güvenlik önlemlerini önemli ölçüde sıkılaştırdı ve güncellemeler yayınladı. Neyse ki şirket, kullanıcıların herhangi bir zarar görmemesi için kaybolan Bitcoin’leri kendi fonlarıyla karşıladı.

Sonuç Ve Değerlendirme

Mayıs 2019’daki saldırıya rağmen Binance, dünyanın en güvenli ve güvenilir kripto para borsalarından biridir. Ne yazık ki, İtibari para birimleriyle doğrudan kripto para birimleri satın alma olanakları çok sınırlıdır. Ancak bize göre Binance aktif ticaret (günlük ticaret) için en iyi seçimdir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!