BTC Hakimiyeti Nedir? BTC Hakimiyetini Etkileyen Faktörler

BTC Hakimiyeti Nedir
BTC Hakimiyeti Nedir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC Hakimiyeti Nedir?

BTC Hakimiyeti Nedir? Şu anda piyasada binlerce altcoin olmasına rağmen, ilk kripto para birimi olan Bitcoin, piyasa değerine göre en büyük dijital varlık olmaya devam ediyor. Bitcoin’in kripto para birimlerinin toplam piyasa değerindeki payının dinamiklerini izleyen yatırımcılar, piyasa koşullarında tekrar eden bir model belirlediler. Sonuç olarak, bazı insanlar alım satım davranışları için bir rehber olarak BTC hakimiyetini kullanmaya başladı. Bu kişiler, BTC’nin hakimiyetinin genel piyasa eğilimlerinin mevcut durumu hakkında bilgi sağlayabileceğine inanıyor. Türkiye’nin Global borsası olmayı başarmış Dyorex Kripto para borsası hakkında merak edilenlere Dyorex Nedir yazısından detaylıca ulaşabilirsiniz.

BTC Hakimiyetini Etkileyen Faktörler

Değişen trendler

BTC Hakimiyeti Nedir? Altcoinler hızla yükselmeden önce, %90’ın üzerindeki Bitcoin hakimiyet oranları yaygındı. Genel olarak, altcoinler daha fazla kullanıcı kazandıkça ve yatırımcıların daha fazla ilgisini çektikçe, Bitcoin büyük fiyat oynaklığı olan diğer varlıklara ve heyecan verici yeni kullanımlara sahip projelere veriyor. Daha. Bitcoin’den farklı olarak birçok altcoin, para transferleri dışında oyun, sanat ve merkezi olmayan finansal hizmetler gibi çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. Mevcut trendlere bağlı olarak, belirli türdeki kripto projelerine ilgi ve ticaret artabilir. Örneğin, NFT’lerin popülaritesi, BTC’nin hakimiyetini NFT ile ilgili tokenler lehine azalttı.

Zamanla, Bitcoin daha “istikrarlı” kripto varlıklarından birine dönüştü. Bazı yeni altcoinler tarafından sunulan daha dramatik fiyat hareketlerine ve ilgili kâr fırsatlarına tüccar ilgisi de Bitcoin’in hakimiyetini etkileyebilir ve fonları daha riskli varlıklara yönlendirebilir. Bu durumda bu altcoinlerin hangi sektörü temsil ettiği, onlarla ilişkili potansiyel kazançlar kadar önemli olmayabilir.

Boğa veya ayı piyasası

BTC Hakimiyeti Nedir? Stablecoin’ler son yıllarda popülaritesinde genel bir artış gördü ve bu eğilim, kripto para birimi yatırımcılarının fonlarını korumak için kullanılan BTC’nin hakimiyeti üzerinde baskı oluşturmaya başlıyor. Stablecoin’ler, değerlerini fiat para birimleri ve emtialar gibi daha istikrarlı varlıklarla eşitlemeyi amaçlayan altcoin’lerdir. Kripto para birimi yatırımcıları ve tüccarları, kripto para birimlerini fiat para birimine dönüştürmeden kar elde etmek için genellikle stablecoin’leri kullanır. Fonlar BTC pazarından çıkıp stablecoin’lere geçtikçe, BTC’nin hakimiyeti de düşebilir.

Bir boğa piyasasında bunun tersi geçerli olabilir. Piyasa yükselişe geçtiğinde, tacirler stablecoin’lerden Bitcoin gibi daha fazla ticaret fırsatı sunan değişken varlıklara geçmek isteyebilir. Bununla birlikte, bazı insanlar likiditeyi BTC’den daha değişken altcoinlere kaydırmak gibi daha riskli seçenekleri de tercih edebilir.

Sabit coinler aracılığıyla piyasaya giriş

BTC Hakimiyeti Nedir? Stablecoin’ler, birçok farklı kripto para birimine erişmek için fiat para birimleri kullanmaktan daha kolay bir yol sunar ve bazı sınırlamaları olabilir ve yalnızca daha popüler kripto para birimleri ve stablecoin’ler sunar. Buna karşılık, kriptodan kriptoya değiş tokuşları genellikle belirli bir stablecoin ile değiştirilebilen çok çeşitli kripto para birimleri sunar. Bu nedenle, belirli bir kripto para birimini ticaret yapmak isteyen herkes, piyasaya bir stablecoin aracılığıyla girebilir. Elbette, piyasaya Bitcoin yerine stablecoinlerde büyük miktarda yeni fon girerse, kripto piyasasının toplam değeri artacak ve BTC’nin hakimiyeti azalacaktı.

Yeni coinlerin ortaya çıkması

BTC Hakimiyeti Nedir? Yeni çıkan madeni paralar hızla popüler hale gelebilir ve BTC’nin hakimiyetini azaltabilir. Bitcoin’in piyasadaki diğer tüm madeni paralara karşı “savaştığı” göz önüne alındığında, birkaç popüler altcoin’in aynı anda ortaya çıkması onun hakimiyetini baltalayabilir. Bu olursa ve bu altcoinlerden gelen fonlar BTC’ye aktarılırsa veya kripto pazarından tamamen çıkarılırsa, BTC’nin hakimiyeti yeniden yükselebilir.

BTC Piyasa Hakimiyeti Neden Önemli?

BTC Hakimiyeti Nedir? Altcoinlerin ön plana çıktığı bir dönemde Bitcoin’in piyasa gücünün ani bir şekilde düştüğüne tanık olduk. Bu durumda altcoin işlem hacmi artar ve yatırımcılar Bitcoin ile daha az işlem yapar. Bitcoin ticaretinin düşüşte olduğu bir dönemde altcoin seçeneklerini tercih eden birçok coin rekor seviyelere ulaşabilir.Genellikle terminoloji ile anılır.

Bitcoin’in piyasa gücü %50’ye düşerken, altcoin ticaret hacimleri fırlıyor. “Alt mevsimler” olarak adlandırılan bu dönemler kripto para ekosistemine olumlu yansıyor. Pazar hakimiyeti, bir tüccarın stratejisine rehberlik edecek bir gösterge olarak kullanılır, ancak hemen hemen tüm göstergeler gibi, bu veri tek başına yeterli değildir. Bitcoin pazar hakimiyeti veri uzmanı; bir yatırımcı özel anahtarını bir bilgisayar korsanına kaybederse veya kaybederse BTC’lerini hesaba katmayacağını ve asla kullanılmayacağını iddia ediyor Son olarak, BTC hakimiyet verileri birikimlerinizin ne kadarının tahsis edilmesi gerektiğini gösterebilir. altcoin piyasasına.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

KriptoHocası ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!